Verzorging van uw hond

Kammen en borstelen:

De verzorging van een hond is heel erg belangrijk.

Een hond moet regelmatig worden geborsteld om zijn vacht in goede conditie te houden. De lichaamsverzorging zorgt er namelijk ook voor dat de hond gehoorzaam blijft, want het borstelen van de kop en de rug is een belangrijke manier om de hond te laten zien dat jij zijn baas bent. Sommige rassen gaan af en toe in de rui en moeten dan wat vaker geborsteld of gekamd worden. Wanneer je dit bij je hond doet, kun je gelijk controleren of de hond last heeft van vlooien of huidinfecties. Borstel of kam de vacht in de richting van de haren.


Wassen:

De meeste volwassen honden hebben af en toe een bad nodig, maar puppy's hoeven alleen maar te worden afgeveegd met een warme, vochtige doek. Gebruik bij het wassen van de hond speciale hondenshampoo. Want vaak zijn de meeste soorten zeep en shampoos van de mens niet mild genoeg voor de hond en kunnen zorgen voor irritaties.


Trimmen:

Van sommige hondenrassen moet de vacht regelmatig worden getrimd. Daarvoor kunt u terecht bij Michelle's Trimsalon gevestigd in Dierenkliniek Gilze.

Voor het maken van een afspraak of overige vragen over de vachtverzorging van uw hond kunt u bellen naar: 06-15513041


Nagels:

Als de hond vaak op straat loopt dan slijten zijn nagels vanzelf. Je moet er altijd voor zorgen dat de nagels van de hond niet te lang zijn, want dan kunnen ze niet meer goed lopen.

Om de nagels van de hond te knippen gebruik je een speciale nageltang.


Gebit:

Net als bij ons, moet het gebit bij de hond ook goed verzorgd worden. Bij honden kun je speciale tandenborstelkluifjes geven. Deze voorkomen het ontstaan van tandsteen. Nog beter is het om de tanden van je hond te poetsen. Er zijn speciale hondentandenborstels en -tandpasta's.